Nap mint nap számos visszajelzést kapunk az Europass dokumentumokkal kapcsolatban a felhasználóktól. Gyakran elõfordul, hogy nemcsak a helyes kitöltésre vonatkozó kérdések érkeznek, hanem sokkal inkább arra kíváncsiak az érdeklõdõk, hogy mennyire tudnak majd érvényesülni a munka világában, ha az Europass dokumentumokat használják. Ezért 2015 elején a másik oldal, a munkáltatók véleményét is kikértük, hogy a valós igényeknek megfelelõen fejleszthessük tovább a portfóliót.

2012-ben már végeztünk egy felmérést ebben a témakörben, melyet most megismételtünk: hetven különbözõ cég HR munkatársát kérdeztük meg arról, hogy mit gondolnak az Europass önéletrajzról, motivációs levélrõl és készségútlevélrõl. Legnagyobb részben multinacionális vállalatokat kerestünk meg, de néhány kis-, közép- és nagyvállalkozást is bevontunk a felmérésbe.

 

A HR-esektõl állásbörzék során kértünk visszajelzést az Europass dokumentumokkal kapcsolatban, személyes interjúk formájában. A beszélgetések során az derült ki, hogy a 2012-es adatokkal ellentétben ma már minden válaszadó HR munkatárs ismeri az Europass önéletrajzot, és többen kiemelték azt is, hogy az új formátumot jobban kedvelik, mint a régit. A kapott válaszok alapján tíz önéletrajzból átlagosan 3,75 Europass formátumban érkezik a cégekhez. A HR-esek több mint fele továbbra is a fiatalokat nevezte meg fõ felhasználóként, mivel a pályakezdõk számára ideális vonalvezetõként szolgál. Az Europass önéletrajz legnagyobb erényeként 2012-ben és 2015-ben egyaránt az átláthatóságát, a strukturáltságát és a szerkezetét emelték ki. A válaszadók véleménye szerint az Europass formátum segíti a kiválasztást, mert könnyebb az állásra jelentkezõk összehasonlítása. Érdekesség, hogy idei felmérésünk során több HR munkatárs kiemelte, hogy az Europass nyelvi része kifejezetten jó, míg a 2012-ben még a többség a nyelvtudás hagyományos bemutatását részesítette elõnyben. A megkérdezettek nagy része emellett úgy nyilatkozott, hogy a betölteni kívánt munkakör rovat segíti leginkább munkájukat.

 

Kíváncsiak voltunk az Europass dokumentumcsalád két legújabb tagjával kapcsolatos tapasztalatokra, véleményekre is.

A felmérésben résztvevõk fele szerint az Europass motivációs levél formailag jó. Sokan gondolják úgy, hogy a kitöltõ felület sablonjai segíthetik a pályázókat, persze mindenképpen figyelni kell a sablonok helyes kezelésére, és nem szabad kizárólag mintamondatokkal teleírni a levelet. Az Europass motivációs levélben azonban nincsenek kötelezõ elemek, a szerkesztõfelület csupán javasolt szófordulatokkal, kifejezésekkel segíti a dokumentum elkészítését, így a pályázó személyre szabhatja a szöveg stílusát, beleviheti saját egyéniségét.

A válaszadók nagy része úgy nyilatkozott, hogy cége nem kér teljes portfóliót a pályázóktól. Arra a kérdésünkre, hogy hasznosnak találják-e az Europass készségútlevelet állásra történõ pályázáskor, nagyon eltérõ válaszokat kaptunk – összességében azt tapasztaltuk, hogy hazánkban még nem számít bevett módszernek az elektronikus portfólió használata. Pozitívumként azonban többen kiemelték levelezõrendszer-barát jellegét (mivel minden megtalálható egy fájlban), illetve az egységes formából adódó könnyû kezelhetõséget.

Összességében elmondhatjuk, hogy az Europass mára egy olyan ismert és elismert formátummá vált, melynek megfelelõ használatával nemcsak az álláskeresõk dolgát könnyíthetjük meg, hanem a kiválasztók munkáját is egyszerûbbé és gyorsabbá tehetjük.

 

Az Europass dokumentumokról további információkat találhat a www.europass.hu honlapon és az Europass Magyarország Facebook oldalon.

 

Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret