Munkaerőpiac-orientált felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány jelentős szerepet tölt be az egész életen át tartó tanulás stratégiájának hazai előmozdításában, melynek részeként 2011-ben egyik fókusztémaként a felsőoktatás és a munkaerőpiac kapcsolatát választottuk. Elsődleges célunk az volt, hogy kezdeményezéseinken keresztül felhívjuk a felsőoktatási szereplők figyelmét a téma helyi szintű átgondolásának fontosságára, valamint feltárjuk és támogassuk a helyi oktatási innovációkat.

Léteznek-e, valóban szükségesek-e új munkaerő-piaci készségek? Hogyan reflektál a változó igényekre a képzési kínálat? Milyen hatékony módszereket, tanulásszervezési eljárásokat, motivációs és értékelési technikákat alkalmaznak a felsőoktatási oktatók a minőségi képzés érdekében? Hogyan működnek együtt az intézmények a képzésfejlesztés és megvalósítás során külső szereplőkkel, a munkáltatókkal?

A Mit díjazna a munkáltató? felhívásunk keretében olyan felsőoktatási kurzusokat kerestünk, amelyek az elméleti alapok átadása mellett sikeresen valósítják meg a munkaerőpiacon való érvényesüléshez szükséges készségek és kompetenciák fejlesztését. A díjazott kurzusok között van jogi, gazdasági, turisztikai és informatikai kurzus, valamint egy karriertervezést támogató különdíjas tréning is. Közös vonásuk, hogy mind gyakorlatorientált, segítik a hallgatók együttműködését, kommunikációs és problémamegoldó készségeiket is.

2011 tavaszán helyi szakmai napokat támogattunk azzal a szándékkal, hogy párbeszédre ösztönözzük a felsőoktatási és a munkaerő-piaci szereplőket. A következő témákat dolgoztunk fel a rendezvénysorozat keretében:

  • A hallgatói tanácsadói szolgálatok integrálása a felsőoktatásba
  • Könyvtár-pedagógia és a kultúraközvetítés színterei
  • Munkaerő-piaci kihívások és kompetenciafejlesztés a humánerőforrás-gazdálkodási képzésben, valamint a mozgóképkultúra és médiaismeret szakokon
     

 

Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret  
Munkaerőpiac-orientált felsőoktatás www Megnyitás