Rendezvények

TEMPUS ÜZLETI KÁVÉHÁZ - Fókuszban a szakmai gyakorlatos hallgatók mentorálása
TEMPUS ÜZLETI KÁVÉHÁZ - Fókuszban a szakmai gyakorlatos hallgatók mentorálása
Rendezvény időpontja: 2017. 01. 26. 15:30

Miért érdemes és mikor szükséges a szakmai gyakorlatos hallgatók számára mentort biztosítani? Miben különböznek a mentor és a szakmai vezető feladatai? Milyen készségekkel és kompetenciákkal rendelkezik egy jó mentor? Hogyan érdemes kiválasztani a mentorokat és szakmai vezetőket? Hogyan készíthetők fel a mentorok a hallgatókkal való együttműködésre? Milyen plusz segítséget igényelnek a külföldi szakmai gyakorlatos fiatalok? Milyen hozadéka lehet a munkahelyi mentorprogramoknak a cég egészét tekintve?

Tempus Üzleti Kávéház - Y generációs fiatalok toborzása és megtartása
Tempus Üzleti Kávéház - Y generációs fiatalok toborzása és megtartása
Rendezvény időpontja: 2015. 11. 26. 15:30

Vajon miért jelent kihívást a munkáltatóknak, hogy megszerezzék és megtartsák az Y generációs munkavállalókat? Miben különböznek az 1982 és 1995 között született fiatalok munkaerő-piaci elvárásai az előző generációk prioritásaitól? Hogyan tudják a munkáltatók elérni a legtehetségesebb pályakezdőket, és hogyan tudják kihasználni a fiatalokban rejlő potenciált? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a legutóbbi Tempus Üzleti Kávéház kerekasztal-beszélgetésének résztvevői.

Tempus Üzleti Kávéház - Hogyan profitálhat cége a pályakezdők nemzetközi tapasztalataiból?
Tempus Üzleti Kávéház - Hogyan profitálhat cége a pályakezdők nemzetközi tapasztalataiból?
Rendezvény időpontja: 2015. 06. 04. 15:30

FÓKUSZBAN: Erasmus+ hallgatók a munkaerőpiacon

Tempus Üzleti Kávéház - Fókuszban: Mennyit ér a nemzetközi tapasztalat a magyar munkaerőpiacon?
Rendezvény időpontja: 2014. 12. 04. 16:25

Többre értékeli a munkaerőpiac a külföldi tapasztalattal rendelkező pályakezdőket? Mely kompetenciái fejlődnek a leendő munkavállalóknak a külföldi tanulmányi félév vagy szakmai gyakorlat során? Hogyan profitálhatnak ebből a magyar munkavállalók?

Tempus Üzleti Kávéház - Fókuszban: innovatív céges-oktatási együttműködések
Rendezvény időpontja: 2014. 10. 30. 15:30

Mit profitálhat cége az oktatási együttműködésekből? Milyen típusú partnerségek jöhetnek létre? Milyen oktatási pályázatokkal lehet forrást biztosítani? Minden cégnek érdeke, hogy az oktatásból olyan potenciális munkavállalók kerüljenek ki, akiknek tudása és képessége összhangban van a munkaerő-piaci elvárásokkal. Ehhez elengedhetetlen a cégek és az oktatási intézmények közötti kommunikáció és együttműködés, amelyre a Tempus Üzleti Kávéház rendezvényei lehetőséget teremtenek.

Tempus Üzleti Kávéház - Fókuszban: Külföldi gyakornokok fogadása
Tempus Üzleti Kávéház - Fókuszban: Külföldi gyakornokok fogadása
Rendezvény időpontja: 2014. 05. 14. 16:02

Évente közel 500 külföldi hallgató érkezik Magyarországra az Erasmus program keretében, hogy hazai cégeknél és szervezeteknél teljesítsenek szakmai gyakorlatot. Ezt a létszámot jelentősen lehetne növelni. A Tempus Üzleti Kávéház 2014. május 14-ei rendezvényén ennek lehetőségeiről beszélgettek, és a munkáltatók szemszögéből ismerhették meg az érdeklődők a külföldi gyakornokok fogadásának gyakorlati hasznát.

Hogyan segíti a szakmai nyelvtudás az elhelyezkedést?
Rendezvény időpontja: 2014. 03. 31. 10:00

A magyar felsőoktatás minőségfejlesztési folyamatában fontos terület a szakmai képzéssel szorosan összefüggő nyelvismeret, az idegen nyelvi, illetve szaknyelvi készségek fejlesztése – hangzott el a Tempus Közalapítvány rendezvényén. A felsőoktatásban folyó nyelvi és szaknyelvi képzésekben ezért hangsúlyt kell fektetni az idegen nyelvi és interkulturális készségek hatékony fejlesztésére is.

ELTE Innovációs Nap 2014
Rendezvény időpontja: 2014. 02. 26. 09:00

Február 26-án immár nyolcadik alkalommal rendezi meg Országos Innovációs Napját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pályázati és Innovációs Központja, valamint a Europe Direct - Budapest tájékoztató irodája.

„Üzlet és felsőoktatás a 21. században - versenyelőny a nemzetközi felsőoktatási együttműködések révén” konferencia
„Üzlet és felsőoktatás a 21. században - versenyelőny a nemzetközi felsőoktatási együttműködések révén” konferencia
Rendezvény időpontja: 2013. 11. 12. 10:00

Az egynapos konferencia célja az volt, hogy áttekintsük a cégek és felsőoktatási intézmények közötti nemzetközi együttműködési lehetőségeket, külön hangsúlyt helyezve az együttműködés azon formáira, amelyek kis- és középvállalatok, valamint nagyvállalatok számára különösen vonzóak lehetnek. A rendezvényen számos hazai és külföldi jó példával, sikeres projekttel illusztráltuk az üzleti szféra és a felsőoktatás sikeres együttműködésének lehetőségét és hasznát.

A vállalkozókészség fejlesztése - tematikus monitoring szeminárium
A vállalkozókészség fejlesztése - tematikus monitoring szeminárium
Rendezvény időpontja: 2013. 10. 24. 10:00

A Tempus Közalapítvány, 2013. október 24-én „A vállalkozókészség fejlesztése" címmel tematikus monitoring szemináriumot szervezett a Szakértői tanulmányutak, Leonardo és Grundtvig, valamint Erasmus programok által támogatott pályázatok tükrében.

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
Rendezvény időpontja: 2013. 09. 27. 00:00

Nem tévednek, akik ezt az időpontot már jó előre bevésték az asztali naptárjukba, rögzítették az outlookjukban vagy a telefonjuk naptár funkciójában, mert idén is szeptember nemcsak a kutatóké és a tudományé, hanem mindannyiunké, hiszen bármerre nézünk, bármit csinálunk mindenfelé tudományos kutatások eredményeibe ütközünk.

Őszi állásbörzék és kiállítások
Rendezvény időpontja: 2013. 09. 26. 10:14

A Tempus Közalapítvány – Nemzeti Europass Központ idén ősszel is aktív résztvevője lesz az állásbörzéknek mind a fővárosban, mind pedig vidéken. Rengeteg rendezvényen találkozhat standunkkal, ahol többet tudhat meg lehetőségeiről, legyen akár egy KKV vezetője, HR munkatárs, frissdiplomás vagy álláskereső.

Corvinus Állásbörze – Europass, segít a megfelelő jelölt kiválasztásában!
Rendezvény időpontja: 2013. 03. 20. 00:00

Egy meghirdetett állásra akár 100-nál is több, különböző formátumú önéletrajz érkezik? Ezek sokszor nem egyértelműen mutatják be a jelölt szaktudását, végzettségeit? Szeretne külföldi gyakornokot fogadni, de nehezen igazodik ki a külföldi bizonyítványok és oklevelek között?

HVG Állásbörze- Fedezze fel, mit nyújthat Önnek az Europass!
Rendezvény időpontja: 2013. 02. 20. 10:06

Kihívást jelent, hogy a sokféle formátumot használnak a pályázók, s némelyikben nem áttekinthető a jelölt szakértelme és tudása? A helyzetet még jobban bonyolítja, ha a korábbi diplomák és bizonyítványok esetleg más országból származnak. Hogy HR-esként kevesebb legyen a kérdőjel és a fejtörés: Kérje az Europass önéletrajzot a pályázóktól!

Az európai KKV Hét magyarországi központi rendezvénye
Rendezvény időpontja: 2012. 10. 18. 11:11

A konferencia a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) - Enterprise Europe Network, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Tempus Közalapítvány által, az Európai KKV Hét és a We mean business európai uniós kampány keretében került megrendezésre.

Változó szakmai igények a munkaerőpiacon - Készségek, képzések korszerűsítése
Rendezvény időpontja: 2012. 09. 24. 10:59

A konferencia az Egész életen át tartó tanulás program kezelésével megbízott nemzeti irodák tematikus monitoring hálózata (New Skills Network / NSN) 3 éves munkájának eredményeire épített. Az együttműködés az 'Új munkahelyek, új készségek' témájához kapcsolódó, legjobb gyakorlatként azonosított (Erasmus, Leonardo, Grundvig) képzési projekteknek, valamint a szakmailag kapcsolódó projekteknek adott lehetőséget a bemutatkozásra, tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre.

Vezetőképzők találkozója
Rendezvény időpontja: 2012. 07. 05. 10:55

A Tempus Közalapítvány nemzetközileg is elismert szakértők bevonásával két napos egymástól tanulásra építő műhelymunkát (PLA – peer learning activity, egymástól tanulási fórum) szervezett olyan, a vezetőképzésben dolgozó szakemberek számára, akik fontosnak tartják a hozzáférést és társadalmi befogadást támogató oktatási és képzési gyakorlat hazai előmozdítását.

Mit díjazna a munkáltató? - Sikertörténetek a munkaerőpiac-orientált felsőoktatás témájában
Rendezvény időpontja: 2012. 01. 30. 10:49

A konferencia a Tempus Közalapítvány „Egész életen át tartó tanulás stratégiájának hazai tudatosítása" című projekt felsőoktatási szakmai rendezvénysorozatának záróeseménye volt. 2011-es fókusztémánk a felsőoktatás és a munkaerőpiac kapcsolata volt, ennek keretében támogattunk helyi kezdeményezésű szakmai napokat, valamint tettünk közzé egy felhívást, melyben jó gyakorlat bemutatása céljából gyakorlatorientált és élő munkaerő-piaci kapcsolatokkal rendelkező felsőoktatási kurzusokat kerestünk. A díjazott kurzusok a konferencián mutatkoztak be, és ekkor került sor a díjátadásra is.